Hinni kellett magamban. Abban, hogy nem hiába csinálom. Szerencsére volt, aki hitt bennem a kezdetektől. Ez sok erőt adott. Kökény Tamás vagyok. És ez az én történetem a sikerről.
Kökény Tamás
A nehézséget, amit az élet elénk állított, sikerült lehetőséggé változtatni. És ebben szerencsére sokan támogattak minket a családon kívül is, és ott volt az Erste Bank, amely tanácsokkal és pénzügyi segítséggel állt mellettünk. Így lett számunkra a csoki szó szerint maga a boldogság.
Kocka Csoki kézműves csokoládé manufaktúra
Egy árvíz idejéből maradt barakképület és öt forintos székek… így indult a Szamos Kft., 27 évvel ezelőtt. Minket is ért nagy csapás, de megtaláltuk az új perspektívát az egészséges gyerekcipők készítésében. A cél a lényeg, az odavezető utat megtalálja az ember, ha hisz magában és egy támogató család áll mögötte.
Szamos Cipőipari és Kereskedelmi Kft.
Réti Éva

Egy őrültnek tűnő ötletből indult az egész, és persze a rendíthetetlen hitünkből!

Már óvodás koromban eldőlt az utam, mikor babaruhát varrtam, azután meg mindenkinek ruhát kreáltam, öltözködési tanácsokat adtam. Az élet sokfelé vitt, közben folyamatosan kerestem az utam a kreativitásban, de a sok hasznos tapasztalatért hálás vagyok az életnek. Az álmom az volt, hogy legyen egy divatcégem, de valami különleges! Anyaként már másként kezdtem el látni a környezetemet. Fontos lett, hogy milyen világot fogunk átadni a gyerekeinknek.

Így született meg az ötlet, hogy a rengeteg kidobásra ítélt farmerből készítsek valami újat, valami egyedit. Nem tudtam, hogy mibe vágok bele, hogy milyen hatalmas feladat lesz ez, amit elkezdtünk.

A RÉTHY FASHION mára már egy környezetvédelmi divatcég, minőségi farmertermékeket készít úgy, hogy közben támogat sok-sok olyan embert, akik segítségre szorulnak, sok különleges misszióban vesz részt.

Réti Éva – a Réthy Fashion megálmodója, alapítója, designere

Oplaznik Gabriella

Miután munka nélkül egyedül maradtam a gyermekeimmel rá kellett jönnöm, hogy csak a saját vállalkozás az, ami alkalmazkodni tud a magánéletemhez és a családomhoz. Arra is rájöttem, hogy nagyon sokan vagyunk, akiknek a családi, szociális vagy egészségi állapotuk ugyanezt kívánja meg. Engem a sérült emberek tanítottak meg, hogy miként kell vállalkozni, az ő kreativitásuk és dolgozni akarásuk építette és élteti ma is a MEMFO-t. Nagy harcokkal és csodás, együtt elért eredményekkel, ma közel 300 családdal dolgozunk úgy, hogy a család, az egészség megőrzése mellett, felelősségteljes és piacképes terméket állítunk elő az autóipar számára.

Híd vagyunk a hátránnyal élők és a modern munkaerőpiac között!

Oplaznik Gabriella

Lipták Orsolya

Eleinte csak azt éreztem, hogy nagyon hiányzik egy hely... Ahol együtt lehetek a gyerekemmel is és a barátaimmal is... Ahova bármikor betérhetek... Ahol felnőtt emberként létezhetek, megihatok egy kávét, beszélgethetek, de akár segítséget is kérhetek, vagy programokra is mehetek... Ahol támogató közösségben lehetek, akár új barátokra is lelhetek... Szép lassan formálódott a HellóAnyu! gondolata, ami aztán Budapest első családbarát közösségi kávézója lett, és bár az én gyerekeim már nem babák, nap mint nap látom, hogy másoknak mennyit tud adni: közösségi és kulturális befogadótér, találkozóhely, baba-mama-, gyerek- és családi programok közkedvelt belvárosi helyszíne, emellett fenntartható kávézó és étterem is. Hiszem, hogy Budapest is kicsit jobb város lett általa :)”

Lipták Orsi, a HellóAnyu! gyerekbarát közösségi tér és kávézó alapítója