Köleséri Sándor
SZŰNNI NEM AKARÓ OPTIMIZMUS

Sok, sőt, nagyon sok olyan optimista emberre lenne szükség, mint amilyen Köleséri Sándor, a Nem Adom Fel Kávézó kulturális programszervezője. A 46 éves – ám a kort elmondása szerint egyáltalán nem érző – színész-szervező egy rendkívül fontos misszióban vesz részt, hiszen a kávézó célja lebontani azt a fizikai és mentális falat, ami a fogyatékkal élők és az épek között húzódik.

Elolvasom

Bíró Mátyás
A GAZDÁLKODÓK ÚJ GENERÁCIÓJA

Bíró Mátyás tökéletes példája annak, hogy hogyan lehet ötvözni a fiatalos lendületet és az újra való törekvést a generációk alatt felhalmozott tudással. A 29 éves fiatalember célja nem más, minthogy egy Magyarországon még nem igazán ismert szemlélettel gazdálkodjon jó minőségű és egészséges zöldségeket termesztve, a fogyasztókkal pedig egyfajta megállapodás keretében „kosárközösséget” hozzon létre, kihagyva a zöldségtermesztés és a vásárlók közötti értékláncból a nagykereskedőket és a hipermarketeket.

Elolvasom

Vadas János
#KISPAPACOACHING – a kispapa a szakember mögött

Jó szülőnek lenni vagy eredményes coach-ként dolgozni nem is áll egymástól olyan messze – állítja Vadas János coach és személyiségfejlesztő szakember. Az idő őt igazolta: a kispapacoaching megáll a lábán olyannyira, hogy valójában már a növekedésre, a szolgáltatásbővítésre is lehet koncentrálni. A szakember egyedi coach-története a kislánya születésével kezdődött; akkor ő maga is megtapasztalta, hogy egy apává váló férfi alig-alig talál kapaszkodót – és ha szükséges –, segítséget az új és egyáltalán nem könnyű szerepében.

Elolvasom