X

Hibaüzenet

OK
Westport - Sportos, sikkes, sikeres

Ez a hajótípus egy sikertörténet: a prémium kategóriás, sportos dán gyártmányú x-35-ös 2008-ban jelent meg a Balatonon, és rögtön besepert több elismerést. Mint gyári hajó könnyedén megverte a kifejezetten a magyar tengerre tuningolt hajókat a 2009-es Országos Bajnokságon. Amíg nem versenyeztek kéttestű hajók is a Kékszalagon, az abszolút 10. helyen is vitorlázott az x-35. Az utóbbi időben a 10-40. helyen végez rendre, és éjfél-hajnal között szokott befutni a célba.

A Westport egy 2011-es gyártmányú x-35 típusú hajó. Nem retten vissza a legkeményebb szélviszonyoktól sem, az egyik emlékezetes Kékszalagon még akkor sem adta fel, amikor a szigligeti öbölben 43 csomó szélerőt mutatott a műszer, és sokan már kiálltak a versenyből.
A Westport megjelenésében is különleges: ahol megjelenik, mindenki megcsodálja az áramvonalas, arányos hajótestet és kivételes, 19 méter magas árbócát.

Westport - Sportos, sikkes, sikeres - 25
Westport - Sportos, sikkes, sikeres - 28
Westport - Sportos, sikkes, sikeres - 68
Video
Westport - Sportos, sikkes, sikeres - 25
Westport - Sportos, sikkes, sikeres - 28
Westport - Sportos, sikkes, sikeres - 68
REGISZTRÁLOK RÁ
Típus:
X-Yahts x-35OD
Gyártás éve:
2011
Teljes hossz (LOA):
10,70 m
Vízvonalhossz (LWL):
9,99 m
Szélesség:
3.25 m
Súly:
4,5 t
Tőkesúly tömege:
1,6 t
Férőhely:
8 fő
Fővitorla:
41 m2
Fock vitorla:
33 m2
Hátszél vitorla:
151 m2
Kormányos:
Bednár Tibor
Regisztráció

Az idei Kékszalag különleges lesz, hiszen 50. jubileumát ünnepli Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. Az 1934-ben indult, eleinte csak kétévente megrendezett verseny sok mindent megélt története során: csodás győzelmeket és fájdalmas bukásokat, háborút majd boldog újrakezdést, szeszélyes szeleket és világraszóló rekordokat.

Olyan azonban még soha nem volt a Kékszalag történetében, mint most: hogy az is megtapasztalja a vitorlázás csodáját – ráadásul nem is akármilyen hajók fedélzetén - akinek még talán sosem volt része ebben. Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon 11 szerencsés kiválasztott felkerülhet a verseny 11 legprofibb hajójának egyikére.

Mit kell ehhez tenned?
1. Megnézni a 11 hajó bemutatkozását, majd kiválasztani közülük a legszimpatikusabbat
2. Kitölteni az itt található regisztációs felületet
3. Várni az értesítést, hogy Te lettél a kiválasztott

Fontos tudni, hogy a Kékszalagon való részvétel nem sétahajókázást jelent. A 155 km-es táv már önmagában is kihívás sok induló számára, hiszen 48 órán belül kell célba érkezni, kitéve a balatoni időjárás szeszélyességének.

Tehát készülj fel a kemény munkára, a hosszú vízen tartózkodásra, ugyanakkor egy életre szóló élményre!

A regisztráció 2018.07.13-án 15 órakor lezárult.