X

Hibaüzenet

OK
Restless - A nyughatatlan

A Restless egy DB1-es típusú hajú, 1981-ben épült a német Dehler cég hollandiai gyárában, és először a zürichi tóra került. Ez a hajótípus sokak szerint olyan korszakalkotó a versenyvitorlázásban, mint anno az Audi Quattro volt a ralisportban. Ezekkel a nagyon lekönnyített, alumínium-vázzal merevített hajókkal 1984-ben "IOR 3/4 Ton" világbajnokságot nyertek, és még 30 évvel később is sikerrel vitorlázzák őket a mai modern kori regattákon. A típus sikerességét mutatja az is, hogy az eredeti hajóhéj mintáját több mint 20 évig szinte változatlanul használták hajók gyártáshoz.
A Restless-t születése után 30 évvel a Berlin melletti Wannsee-n vitorlázták, majd 2015-ben került a Balatonra, eredeti állapotában. Korábbi tulajdonosai is sokat versenyeztek vele, klasszikus spinakkeres hajó, 34 láb hosszú és kb. 2 tonnával könnyebb a mai hasonló méretű és vitorlázatú hajóknál. Magasított, hajlékony árbócával kis szélben is jól halad, és tengeri tőkesúlya miatt a viharos Balatonon is teljesen stabil.
2015 óta a Nyugati medence számos regattáját megnyerte, és szépen teljesített hosszabb túraversenyeken is. A 2016-os Kékszalagon ORC kategóriában 5. helyen ért célba, 2017-ben pedig 1. helyezett lett a  Design Challange  - a legelegánsabb hajó kategóriában.
Általában 5 fő vitorlázza, de 7-8 fővel sokkal jobb a hangulat a fedélzeten - ezért is érdemes csatlakozni.

Restless - A nyughatatlan - 35
Restless - A nyughatatlan - 36
Restless - A nyughatatlan - 37
Restless - A nyughatatlan - 38
Restless - A nyughatatlan - 39
Video
Restless - A nyughatatlan - 35
Restless - A nyughatatlan - 36
Restless - A nyughatatlan - 37
Restless - A nyughatatlan - 38
Restless - A nyughatatlan - 39
REGISZTRÁLOK RÁ
Típusa:
Dehler DB1
Tervező:
E.G. Van de Stad
Gyártás éve:
1981
Teljes hossz (LOA): 
10,1 m
Vízvonalhossz (LWL):
8,1 m
Szélesség: 
3,4 m
Súly: 
3800 kg
Tőkesúly tömege: 
1600 kg
Férőhely: 
6
Orrvitorla:
34 m2
Nagyvitorla: 
38 m2
Spinakker: 
144 m2
Kormányos:
dr. Babicsák Bence
Regisztráció

Az idei Kékszalag különleges lesz, hiszen 50. jubileumát ünnepli Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. Az 1934-ben indult, eleinte csak kétévente megrendezett verseny sok mindent megélt története során: csodás győzelmeket és fájdalmas bukásokat, háborút majd boldog újrakezdést, szeszélyes szeleket és világraszóló rekordokat.

Olyan azonban még soha nem volt a Kékszalag történetében, mint most: hogy az is megtapasztalja a vitorlázás csodáját – ráadásul nem is akármilyen hajók fedélzetén - akinek még talán sosem volt része ebben. Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon 11 szerencsés kiválasztott felkerülhet a verseny 11 legprofibb hajójának egyikére.

Mit kell ehhez tenned?
1. Megnézni a 11 hajó bemutatkozását, majd kiválasztani közülük a legszimpatikusabbat
2. Kitölteni az itt található regisztációs felületet
3. Várni az értesítést, hogy Te lettél a kiválasztott

Fontos tudni, hogy a Kékszalagon való részvétel nem sétahajókázást jelent. A 155 km-es táv már önmagában is kihívás sok induló számára, hiszen 48 órán belül kell célba érkezni, kitéve a balatoni időjárás szeszélyességének.

Tehát készülj fel a kemény munkára, a hosszú vízen tartózkodásra, ugyanakkor egy életre szóló élményre!

A regisztráció 2018.07.13-án 15 órakor lezárult.