X

Hibaüzenet

OK
Prevital - A Kékszalag legfrissebb sztárja

Litkey Farkas neve még annak is ismerősen cseng, aki semmit nem tud a vitorlázásról: ő a Kékszalag történetének legsikeresebb kormányosa 13 győzelmével. 2001-2009-ig zsinórban kilencszer, majd 2011-ben, 2013- ban, 2016-ban és 2017-ben is győzött. 11-szer egytestű hajókkal, majd az utóbbi két évben az akkor még Festipay néven versenyző katamaránnal.
A Decision 35 típusú Prevital az Artemis Amerikája Kupa csapatának tulajdonosáé volt, ő versenyzett vele a Genfi tavon 2012-ig. Az ottani tókerülő verseny, a Bol d’Or Mirabaud legsikeresebb hajótípusa, 2015-ben került Litkey Farkas tulajdonába.
A hajó eredeti neve Artemis, és ő a legfiatalabb a svájci D35- ösök között. Magyarországra történő behozatalakor a vámparkolóban komolyabb baleset érte: egy kamion letört 3 méternyit az árbócából, de szerencsére a Pauger műhelyében helyrehozták a hibát. Első Kékszalagján a 3. helyen végzett.
A Prevital nem a leggyorsabb és nem is a legnagyobb katamarán a Balatonon, de mégis a legsikeresebb hajó.  Ha valaki szeretne egy tizenháromszoros Kékszalag-győztes kapitánnyal, sokszoros Kékszalag-győztes, nagyon tapasztalt legénységgel hajózni kitűnő hangulatban, győzelmi kényszer nélkül - az mindenképp a Previtalt válassza.

Prevital - A Kékszalag legfrissebb sztárja - 58
Prevital - A Kékszalag legfrissebb sztárja - 60
Prevital - A Kékszalag legfrissebb sztárja - 61
Video
Prevital - A Kékszalag legfrissebb sztárja - 58
Prevital - A Kékszalag legfrissebb sztárja - 60
Prevital - A Kékszalag legfrissebb sztárja - 61
REGISZTRÁLOK RÁ
Típus:
Decision 35
Gyártás éve:
2009
Teljes hossz (LOA): 
35 láb
Vízvonalhossz (LWL): 
35 láb
Szélesség: 
7 méter
Vitorlák maximális mérete:
230 m2
Kormányos:
Litkey Farkas
Regisztráció

Az idei Kékszalag különleges lesz, hiszen 50. jubileumát ünnepli Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. Az 1934-ben indult, eleinte csak kétévente megrendezett verseny sok mindent megélt története során: csodás győzelmeket és fájdalmas bukásokat, háborút majd boldog újrakezdést, szeszélyes szeleket és világraszóló rekordokat.

Olyan azonban még soha nem volt a Kékszalag történetében, mint most: hogy az is megtapasztalja a vitorlázás csodáját – ráadásul nem is akármilyen hajók fedélzetén - akinek még talán sosem volt része ebben. Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon 11 szerencsés kiválasztott felkerülhet a verseny 11 legprofibb hajójának egyikére.

Mit kell ehhez tenned?
1. Megnézni a 11 hajó bemutatkozását, majd kiválasztani közülük a legszimpatikusabbat
2. Kitölteni az itt található regisztációs felületet
3. Várni az értesítést, hogy Te lettél a kiválasztott

Fontos tudni, hogy a Kékszalagon való részvétel nem sétahajókázást jelent. A 155 km-es táv már önmagában is kihívás sok induló számára, hiszen 48 órán belül kell célba érkezni, kitéve a balatoni időjárás szeszélyességének.

Tehát készülj fel a kemény munkára, a hosszú vízen tartózkodásra, ugyanakkor egy életre szóló élményre!

A regisztráció 2018.07.13-án 15 órakor lezárult.